LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Premis de Diorames de Nadal a segon d’ESO

El col·legi Episcopal guanya tots els premis en la seva categoria en el concurs de diorames del cicle de Nadal a Lleida.

Els alumnes de segon d’ ESO, van fer un diorama, en el que s’havia de representar el naixement de Jesús, ja que s’apropava el Nadal.

Què és un diorama?

Un diorama és la representació il·lusòria de l’espai. L’observació del diorama es fa des d’un únic punt de vista en alguns casos. La representació de la tercera dimensió s’aconsegueix mitjançant perspectives, il·lusions òptiques i amb el control lumínic.

Per a què ens ha servit?

Ens ha servit per practicar el tema de la llum, un concepte que esdevé molt important a l’hora de crear un diorama. Ens permet canviar la tonalitat del diorama i podem jugar amb llums càlides i fredes per aconseguir diferents efectes i atmòsferes. També hem pogut utilitzar la perspectiva cònica que és la que s’utilitza habitualment en els diorames de caixa. Hem pogut experimentar la part més complexa d’un diorama, les figures i crear textures com la pedra, les roques, la vegetació i l’aigua, que han format part de l’ambient dels nostres diorames  mitjançant diferents tècniques i pàtines.

El concurs i el lliurament de premis.

Els diorames van ser presentats al concurs organitzat per l’Agrupació de Pessebristes de Lleida. El lliurament de premis es va fer a l’Auditori el dia 10 de gener, el primer premi del Col·legi Episcopal va ser entregat a l’alumna Laia Arnalot. El segon, a la Paula Blanco, i el tercer, a la Gemma Tort. Els accèssits van ser donats a Marc Bosque, Marina Drötboom, Èric Labella, Laia Alsedà, Mireia Batsi, Nadia Cabrera, Alexei Estopà, Valèria Quintero, Judit Torrent, Ángela Mesa, Alexandra Nadal, Genís Quiroga, Andrea Sauquillo, Lucía Sesé i Xavier Peiró. I per últim, el Premi del Govern de la Generalitat va ser entregat al Marc Miró.

Laia Alsedà.

PER LLEGIR MÉS...