COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Investiguem propietats de la llum!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Característiques i propietats de la llum.

Els alumnes de 2n ESO estem treballant, en l’assignatura de Ciències Naturals, la llum i les seves propietats. Com a complement de les classes teòriques, en el laboratori estem investigant característiques de la llum i algunes de les seves propietats.

La llum visible pertany a un grup més gran d’ones anomenades ones electromagnètiques les quals no necessiten un medi natural per transmetre’s. La llum blanca del Sol està composta, en realitat, per un gran nombre de colors els quals porten associada energia que depèn de la seva longitud d’ona.

En el laboratori hem descobert que podem concentrar o separar els raigs lluminosos procedents d’una font de llum primària gràcies a dos tipus de lents: les convergents que els concentren i les divergents que els dispersen.

També hem descomposat la llum blanca d’una font primària (bombeta i transformador), utilitzant una lent convergent per concentrar els raigs lluminosos amb l’objectiu de fer-los incidir, tot seguit, en un prisma òptic (prisma amb base triangular) obtenint els colors característics de l’arc de Sant Martí.

Amb aquesta pràctica hem après les propietats de les lents en incidir sobre elles la llum i hem estat capaços de descomposar la llum.

PER LLEGIR MÉS...