LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

La nostra gent gran escolta The Rolling Stones!!!

Tenim l’edat dels nostres projectes i il·lusions.

Amb la música dels Rollings va començar la sessió sobre la gent gran que la Sra. Pilar Echauz ens va fer, per presentar els programes que desenvolupa Caritas en aquest àmbit. Una presentació que va anar molt més enllà, i que ens va fer reflexionar sobre el paper actual que tenen dins de la nostra societat i sobre la visió que en podem tenir nosaltres.

Dins del marc del Mòdul de Context de la Intervenció Social, l’alumnat del CFGS d’Integració estem descobrint les característiques, les necessitats, els valors, les dificultats, les capacitats… de les persones grans.

Una de les primeres idees importants,  ha estat, la de trencar els estereotips que tenim al voltant d’aquest tema (Edatisme).

Per complementar aquests aprenentatges també hem fet una visita a la Llar Municipal de Jubilats de Santa Teresina, on el seu president el Sr. Juli Sanjuán, ens ha explicat el seu funcionament, els objectius que tenen aquestes llars, les activitats que desenvolupen, … Ha estat un matí molt interessant doncs hem pogut veure i compartir amb els socis i sòcies d’aquesta llar algunes de les seves activitats. La veritat és que són persones molt actives i amb molts projectes, que transmeten una actitud molt positiva davant de la vida.

Un altre recurs que hem conegut, ha estat AFALL (Associació de familiars de malalts d’Alzheimer de Lleida), on la seva presidenta la Sra. Joana Espuga i la psicòloga de l’entitat Laia Ramolà ens han explicat en què consisteix aquesta malaltia, com es pot reconèixer, com atenen a les persones diagnosticades, quines intervencions es poden fer des de la psicoestimulació, i com acullen i donen orientacions als familiars i cuidadors. Malgrat la situació tan complicada que suposa desenvolupar Alzheimer, hem descobert una associació amb persones molt actives, molt implicades, i amb molta il·lusió pel treball que fan.

Volen agrair la dedicació i l’interès de totes les persones que ens han acollit i compartit amb nosaltres les seves vivències i experiències, doncs ens ajuden molt en la nostra formació com a  integradores i integradors.

PER LLEGIR MÉS...