COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Treballem per millorar l’ortografia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Mètode “Bona ortografia sense esforç”.

Aquest tercer trimestre, a les aules de 4t de primària, hem començat a implementar el mètode “Bona ortografia sense esforç” del Sr. Daniel Gabarró. El passat mes de juliol, els i les mestres vam gaudir de l’oportunitat de rebre la formació amb el propi Sr. Gabarró i endinsar-nos en la teoria que sustenta el mètode.

Així doncs i amb la premissa d’ensenyar l’estratègia mental que segueixen les persones amb bona ortografia i no normes ortogràfiques, hem començat a fer el treball de memòria visual en parelles, després d’haver avaluat el punt de partida de cada alumne i alumna.

Diàriament dediquem deu minuts a fer aquesta rutina, seguint les pautes marcades, de tal manera que ara ja podem afirmar que tots els nens i nenes de 4t, són capaços de retenir quatre imatges senzilles en forma de fotografia mental i endevinar qualsevol pregunta que se’ls fa en relació a aquesta sèrie. El pas següent doncs, és començar amb  paraules de dues lletres i  progressivament anar-ne augmentant, lletrejar  endarrere i endavant i continuar potenciant la memòria visual. Un cop totes i tots hauran aconseguit fer aquest procés amb quatre paraules passarem al domini del vocabulari habitual.

Caldrà doncs continuar la tasca ja que, de ben segur, els nostres alumnes milloraran el seu domini ortogràfic.

PER LLEGIR MÉS...