LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Visita a la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida

Teixint una nova ciutadania.

Dins de Context de la Intervenció Social, el grup del CFGS d’Integració Social hem fet una visita a aquesta regidoria de l’Ajuntament per descobrir la tasca que s’està fent a la nostra ciutat amb les persones migrades, així com conèixer aquest recurs.

Les tècniques de la Regidoria, ens han explicat amb detall molts aspectes  d’aquesta tasca: el  servei i circuit d’acollida, l’empadronament, els informes d’arrelament, la importància  dels circuits informals, realització de tallers  especialment per a les dones…

Molt interessant és el Projecte “Teixint una nova ciutadania”, que té com a objectiu integrar a les persones que arriben a la nostra ciutat a través de les associacions existents. Per això ens ha agradat molt escoltar l’experiència de Mousa Ba d’una associació de persones del Senegal, i que ens explica la importància del suport que reben d’aquestes associacions i també els projectes de Codesenvolupament que realitzen cap als seus països d’origen.

Volem agrair a la Pilar, la Sandra i la Maria la seva dedicació i les seves orientacions. D’aquestes volem destacar: Cal acompanyar a les persones en el seu procés i donar-los les eines, no fer les coses per elles.

PER LLEGIR MÉS...