LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Cicle d’Administració i Finances

Masterclass d’emprenedors al Cicle d’Administració i Finances.

El passat 9 de novembre els alumnes del Cicle Superior d’Administració i Finances  vam tenir l’oportunitat de rebre una masterclass d’emprenedoria  a càrrec de la senyora Maria Ruiz, tècnica de l’empresa GLOBALleida.

GLOBALleida és un projecte Inter institucional fruit de la voluntat d’integrar en una sola entitat tota l’activitat de promoció econòmica i projecció del territori lleidatà, així com els recursos que actualment  s’hi destinen des de les diferents institucions.

La xerrada tractava sobre l’emprenedoria i les àrees d’actuació de les quals l’empresa GLOBALleida s’encarrega. Aquestes àrees d’actuació són: centre d’emprenedoria i creixement empresarial, centre de projectes estratègics territorials, centres de talent i ocupació i centre d’empreses innovadores (vivers d’empreses).

Un dels factors que tenen molt present és l’auto ocupació, que es tracta de crear el teu lloc de treball; crear la teva pròpia empresa.

Un dels altres factors que ens va comentar la ponent es que les empreses valoren molt la gent emprenedora i que tinguin habilitats com el lideratge, la cohesió de grup, la intel·ligència emocional, tenir estratègia, tenir clars els objectius, ser un bon gestor i també és molt important tenir una formació tant reglada com continua. Una de les recuperacions bàsiques per l’auto ocupació és tenir una formació necessària i una experiència prèvia al sector on t’agradaria crear l’empresa i tenir clares les idees de negoci.

Un cop es té la idea de negoci,  hem de saber que fer amb aquesta per dur-la a terme. GLOBALleida ens ofereix un servei d’assessorament gratuït i proporciona un pla d’empresa, a més del servei d’orientació,  informació i assessorament.

A continuació, un cop està orientat i informat, ens va explicar que es duu a terme el pla d’empresa i…  Què és el pla d’empresa? és una eina de treball que ens definirà la nostra estratègia de negoci i recollirà diferents factors que s’han de tenir en compte a l’hora de crear una empresa; és l’eina bàsic per saber si arribarem a tenir viabilitat tècnica, comercial i/o financera del projecte. La Maria Ruiz ens va anomenar els punts més importants d’un pla d’empresa: la idea de negoci, el producte o servei, el públic o objectiu, el mercat i els factors que el condicionen, el pla de màrqueting, els aspectes formals (forma jurídica, obligacions, comptables…). El pla d’empresa és una eina que ens guiarà en els objectius que ens havíem fixat inicialment, i també ens deixarà veure si hem de fer modificacions i desviacions i  rectificar-les si es convenient. El pla d’empresa a més a més és una bona carta de presentació a l’hora de portar-ho a terme en entitats financeres, proveïdors, al moment de buscar capital, socis.. Ha de ser ordenat, concís, ben estructurat i fàcil de llegir.

Dins el món de l’emprenedoria hem de tenir presents els errors més comuns de la persona emprenedora: excés d’optimisme. No tenir clar que ens tenen de comprar, fer un producte ja existent, no tenir clar que hem de vendre, confiar en l’arribada de la clientela, obviar la necessitat de la diferenciació, desconèixer que la clientela no confia en nosaltres per ser principiants, pensar només en les necessitats de finançament, donar per segur el finançament extern, no estar preparat per l’èxit, subestimar el cost promocional, despreocupar-se dels aspectes funcionals i donar per suposada la col·laboració dels subministradors.

Per acabar, voldríem agrair a la senyora Maria Ruiz la seva clara i precisa explicació sobre el món de la emprenedoria, va ser una classe molt productiva on vam poder aprendre moltes coses.

CFGS Administració i Finances

Laia Vicens, Pep Riart i Laia Sala

PER LLEGIR MÉS...