LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Projecte d’àmbit artístic

 Coneixem a Joan Miró.

Amb la finalitat de conèixer artistes reconeguts del nostre entorn proper, els alumnes de primer de primària durant aquests primers mesos de curs hem estat treballant l’artista Joan Miró.

Així doncs, hem conegut la seva biografia i hem vist que en les seves creacions tan sols utilitzava els colors blanc, negre, taronja, vermell, verd, groc i blau. Miró tenia una tècnica força extravagant i abstracta per pintar els seus quadres. Solia dibuixar sols, ocells, estels, llunes, persones, ulls i cossos geomètrics, aquests són els símbols “mironians”. En alguns quadres també hi hem pogut veure paisatges inspirats en l’entorn de la seva masia de Mont-Roig del Camp, lloc on va viure durant la seva adolescència.

A banda de pintor, hem descobert que Joan Miró també va realitzar escultures, tapissos, murals de ceràmica i logotips, com el de “La Caixa”. Moltes de les seves obres les podem observar avui en dia als carrers i places de Barcelona, així com també en la Fundació Joan Miró, centre on es troben exposats tots els seus quadres.

Aquest aprenentatge ens ha inspirat per crear les nostres pròpies creacions i esdevenir uns grans artistes.

PER LLEGIR MÉS...