LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Tipologia textual: la carta al director

A 5è escrivim cartes al director per a publicar als diaris locals.

Un any més des de l’Ajuntament de Lleida se’ns ha convidat a participar en un dels actes de la celebració del dia Mundial de la Infància i de la creació de la Convenció dels drets dels infants.

Enguany està dedicat al Dret a l’Educació i a la Participació.

La nostra escola, juntament amb d’altres de Lleida, col•laborem adreçant cartes al director, que es publicaran en els diferents diaris locals de la nostra ciutat.

Ja ens hem posat de ple en la feina, i a partir d’un guió previ, hem estat treballant aquesta tipologia textual que forma part de l’àmbit de l’expressió escrita.

Primer però, hem hagut de fer un treball de recerca al voltant d’aquest Dret del qual de vegades no en som massa conscients. De vegades ens queixem d’haver d’anar a l’escola, però ara ens en donem compte que tenim molta sort de poder fer-ho. Hi ha molt nens, com nosaltres que no poden anar a l’escola per diferents motius: guerres, idees, explotació…  Hem descobert la Malala, una nena paquistanesa que va lluitar per aquest dret al seu país, fins al punt de ser víctima de la violència. Això li va valer un premi Nobel. Esperem que amb els nostres escrits puguem sumar-nos a la seva causa.

PER LLEGIR MÉS...