LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Opino i valoro

Pensament crític i opinió.

Tenir pensament crític vol dir pensar de forma racional i pràctica. Desenvolupant aquesta habilitat en els nens i nenes, augmentarà la seva capacitat de raonament, de resolució de problemes i de presa de decisions, així com el pensament lògic i la capacitat de fer preguntes i demanar respostes.

A més, si els permetem i ajudem a que donin i justifiquin les seves opinions, aprendran a comunicar-se millor i a expressar els seus sentiments, estimulant així la seva intel·ligència emocional.

A tercer ens hem proposat de treballar-ho explícitament i anar aprofundint durant el curs en aquest aspecte. Sota el títol “OPINO I VALORO ”, en algunes sessions de tutoria, els i les alumnes aniran dient la seva sobre diferents motius o temes, ho compartirem i ho raonarem, treballant així també, tant l’expressió escrita com l’oral.

El primer “opino i valoro”, va estar sobre els tallers internivells que vam fer a l’etapa de primària per tal de decorar els suros i ha estat molt interessant llegir què en pensen!: “m’ha agradat caminar lliure per l’escola”, “m’ha agradat conèixer companys d’altres cursos i ara els veig al pati”, “ m’he sentit una mica perduda”, “he utilitzat material que no havia usat mai”, “al meu grup fèiem massa soroll”…

En prenem nota i junts anirem creixent per tal de millorar i adquirir prou arguments per poder opinar amb criteri.

PER LLEGIR MÉS...