LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Manipulem les matemàtiques

Aprenents de formació dual a la nostra comunitat educativa.

Durant els dies 24 i 25 de novembre els aprenents de formació dual que ens trobem fent pràctiques al Col·legi Episcopal, vam elaborar un taller de matemàtiques per els i les alumnes de tercer de primària.

El taller consistia en dues activitats relacionades amb la mesura. Una de les activitats era mesurar una part delimitada del passadís amb diferents objectes que utilitzen en el seu dia a dia, com seria, el llibre i la llibreta de matemàtiques, el bolígraf, l’estoig, les mans o els peus. En la següent activitat els practicants vam elaborar regles no graduats amb la mesura d’un metre (representaven les centenes), regles d’un decímetre (representaven les desenes) i regles d’un centímetre (representaven les unitats). Amb aquestes eines, els i les alumnes, havien de calcular quina era la distància entre els dibuixos que hi havia penjats a les parets.

L’objectiu de l’activitat era que els alumnes de tercer poguessin entendre la relació entre les centenes, desenes i unitats.

Vam poder observar com s’ho van passar de bé jugant amb les matemàtiques!

Pels aprenents, realitzar aquesta activitat va ser una experiència molt enriquidora al veure com els infants demostraven una gran predisposició per a dur a terme l’activitat, com els va agradar  i comprovar que van aprendre els conceptes programats.

PER LLEGIR MÉS...