Logo200

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Iniciem el projecte de les plantes

Els alumnes de 1r de primària han començat a treballar el projecte d’aquest segon trimestre.

Què necessiten les plantes per viure? Quines són les parts d’una planta? Com creixen? Totes les plantes necessiten la mateixa quantitat d’aigua? Són algunes de les moltes preguntes que s’han plantejat els nens i nenes de 1r de primària sobre què volen saber de les plantes. A partir de tots aquests interrogants han començat a treballar i ja han pogut duu a terme dos experiments: el primer, ha consistit en plantar llavors de llenties i cigrons per observar quin és el seu procés de creixement i què és el que necessiten per viure i el segon, ha consistit en posar un clavell amb una mica de colorant i han observat com la tija absorbia el líquid i era transportat fins a la flor, per aquest motiu, els pètals del clavell han canviat de color.

Seguidament, a partir de la recerca d’informació, els alumnes també han pogut exposar oralment  els seus petits treballs i han pogut acabar d’ampliar i de consolidar els seus primers coneixements sobre el tema.

De ben segur serà un projecte molt enriquidor que permetrà plantejar i resoldre moltes qüestions i buscar-ne la reflexió.

PER LLEGIR MÉS...