LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Saps que ès l’edatisme?

I tu què en penses de la Gent Gran?

Dins del marc del Mòdul de Context de la Intervenció Social, l’alumnat de primer del CFGS d’Integració Social,  estem descobrint les característiques, les necessitats, els valors, les dificultats, les capacitats… de les persones grans.

Per començar aquest tema,  la Sra. Pilar Echauz des del seu treball a Càritas ha compartit amb nosaltres la seva experiència  i  ens ha fet reflexionar sobre el paper actual que té la gent gran dins de la nostra societat i sobre la visió que en podem tenir nosaltres.

Una de les primeres idees importants,  ha estat, la de trencar els estereotips que tenim al voltant d’aquest tema (Edatisme).

Per complementar aquests aprenentatges també hem fet una visita a la Llar Municipal de Jubilats de Santa Teresina, on el seu president el Sr. Juli Sanjuán, i la Sra. Pilar Planella (responsable de l’àrea de la Gent Gran de l’ajuntament de Lleida) ens han explicat el seu funcionament, els objectius que tenen aquestes llars, les activitats que desenvolupen, … tot fent una visita a les seves instal•lacions. I on també hem pogut compartir una estona molt agradable amb algunes de les persones sòcies.

Un altre recurs que hem conegut, ha estat AFALL (Associació de familiars de malalts d’Alzheimer de Lleida), on la psicòloga de l’entitat, la Sra.  Laia Ramolà ens han explicat en què consisteix aquesta malaltia, com es pot reconèixer, com atenen a les persones diagnosticades, quines intervencions es poden fer des de la psicoestimulació, i com acullen i donen orientacions als familiars i cuidadors. Malgrat la situació tan complicada que suposa desenvolupar Alzheimer, hem descobert una associació amb persones molt actives, molt implicades, i amb molta il·lusió pel treball que fan.

Volen agrair la dedicació i l’interès de totes les persones que ens han acollit i compartit amb nosaltres les seves vivències i experiències, doncs ens ajuden molt en la nostra formació com a  integradores i integradors. Aquest cop hem pogut aprofundir en les capacitats i en la vida activa de les persones que anomenem Gent Gran.

PER LLEGIR MÉS...