Atenció pels infants en risc i les seves famílies.

Coneixem el Centre Matern  Infantil Municipal.

L’alumnat de primer del CFGS d’Ed. Infantil hem anat a conèixer un recurs comunitari: El Servei Matern Infantil Municipal de Lleida.

Aquest és un servei d’atenció als infants de 7 mesos a 3 anys i a les seves famílies que té com a finalitat facilitar unes pautes sanitàries, educatives i afectives que optimitzin el creixement i les relacions familiars. Està adreçat a famílies en situació de vulnerabilitat social.

La seva directora, la senyora Gloria Atarés,  ens ha explicat detalladament, la tasca que realitzen al centre, el seu funcionament, el perfil de les famílies usuàries i les activitats que desenvolupen.

Després hem pogut visitar les instal·lacions, i ens hem adonat que és com una escola Bressol però amb algunes especificitats (per exemple, les mares tenen un espai per quedar-se a esmorzar i fer un petit grup amb elles i així treballar aspectes relacionats amb l’educació i cura dels seus fills i filles, també tenen una rentadora on per torns poden rentar la roba de l’infant entre d’altres). En aquest centre també es fa el seguiment dels nadons de famílies amb dificultats econòmiques i se’ls hi facilita llet de fórmula dels  6  als 12 mesos, o més si hi ha necessitats mèdiques que ho indiquin.

Ens ha semblat molt interessant aquesta visita, perquè hem conegut directament els serveis que ofereixen i també perquè hem descobert un centre en el qual podem desenvolupar la nostra futura tasca professional com a educadors i educadores. També hem pogut relacionar molts dels continguts que estem treballant en alguns mòduls del cicle.

Volem agrair la disponibilitat i amabilitat de la directora del Servei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *