LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

“El món no necessita més menjar, necessita més gent compromesa”

Primària s’adhereix a la campanya de Mans Unides.

El lema d’aquest any: “El món no necessita més menjar, necessita més gent compromesa” són les paraules que Joan Pau II deia l’any 1992, el que coneixem com a paradoxa de l’abundància: “Hi ha menjar per a tots, però no tots poden menjar, mentre que el malbaratament, el descart, el consum excessiu i l’ús d’aliments per a altres finalitats, estan davant els nostres ulls”.

Des de primària hem realitzat tot un seguit d’activitats per sensibilitzar-nos davant d’aquesta realitat i adherir-nos a la col·laboració econòmica d’un projecte concret a Boden (Haití) per millorar les tècniques agrícoles i ramaderes de les comunitats de camperols.

Així, els alumnes de cicle superior van rebre la visita de diferents cooperants que els hi van explicar les necessitats i forma de vida dels habitants de comunitats com les de Boden, on s’enviaran els diners d’aquest any, i per què és important col·laborar amb les campanyes de Mans Unides. També, el divendres 7 d’abril per la tarda, els de 5è, varen realitzar una caminada solidària amb berenar final de germanor i els de 6è dijous i divendres, dins del projecte de “la cooperativa”, varen realitzar una paradeta de productes solidaris confeccionats per ells mateixos per tal de vendre’ls amb l’objectiu de recollir fons per la campanya.

Pel que fa als alumnes de cicle inicial i mitjà, el divendres 7 d’abril feren la cloenda després d’una setmana de diferents propostes fetes des de tutoria per parlar sobre la solidaritat i treballar el lema d’aquest any. La cloenda s’inicià amb la realització de jocs cooperatius, seguí amb una macroballada que a més d’un li feu sortir la rialla i acabà amb un berenar solidari gentilesa de Supermercats SUPSA (PlusFresc).

En definitiva, una setmana plena d’activitats que no ha d’esdevenir un oasi al mig del desert, que ha de servir per donar continuïtat a d’altres projectes i interioritzar valors tant importants com els de la solidaritat entre els i les nostres alumnes.

PER LLEGIR MÉS...