COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Concurs de cristal·lització a l’escola

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Cristalls, estructura i col·loració.

El passat divendres, dia 19 de maig, un grup de quatre alumnes de Química de Primer de Batxillerat, la Mariona Ortiz, el Víctor Cotonat, l’Aleix Molina i el Lluís Albets, vam anar a Barcelona per  participar en el VI Concurs de Cristal·lització a l’Escola. Ens hi va acompanyar el professor Xavier Morro.

El Concurs de Cristal·lització a l’Escola l’organitzen tres Universitats de Barcelona, amb el suport del Ministeri d’Economia i Competitivitat i la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa”. És un concurs a nivell del territori català on hi participen un bon nombre d’escoles i instituts.

Nosaltres hi vam portar cristalls de dihidrogen fosfat d’amoni, una sal també coneguda com ADP, que havíem cristal·litzat al laboratori del Col·legi. Era l’hora de mostrar tot el treball i esforç realitzat a les hores de Seminari. L’experiència ens ha aportat moltíssims nous coneixements i ens ha apropat a aquest immens i desconegut mon dels cristalls.

L’altra part molt positiva de la experiència va estar el treball en equip, tant entre nosaltres com amb el grup amb qui vam compartir taula al “CosmoCaixa”. Vam tornar ben contents amb els nostres regals: una samarreta, una llibreta, i una gran experiència.

PER LLEGIR MÉS...