LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Què en saps del VIH?

VIH a l’escola i a la societat

A l’alumnat dels cicles d’Educació Infantil i Integració Social ens ha visitat l’Oriol Saura educador social  de l’associació antisida de Lleida. Les seves dinàmiques sessions ens han informat i sobre tot ens ha format sobre diferents aspectes del VIH i la Sida.

Com a futurs educadors i educadores ha estat molt interessant tot allò que ens ha explicat  sobre com hem de tractar a una persona i també a un infant que pugui tenir el virus i a la seva família, i sobre tot ens ha ajudat a treure una mica la por que podíem tenir, al dir-nos  que el virus no es transmet en menjar (ni pel menjar, ni pels coberts), ni en beure (ni per la beguda, ni pels gots), ni en utilitzar el vàter, ni en respirar a la mateixa habitació, ni amb els petons ni amb les abraçades. Tampoc no ho fa amb la tos o els esternuts. I compartir els llapis, les joguines, els instruments musicals, la roba i d’altres materials no suposa cap risc. És per això que qualsevol activitat habitual a l’escola o a altres entitats,  es pot desenvolupar sense cap risc de transmissió de la infecció pel VIH.

De fet ens hem adonat que tot allò que hem de fer, és el mateix que faríem per qualsevol altre persona.

Això si, hem de vetllar molt per acollir la persona, la  família i l’infant i ajudar-los a incorporar-se a l’escola i la societat sense cap discriminació. Si és que ells ens volen fer arribar aquesta informació sobre la seva situació.

Sempre hem de ser respectuosos i acollidors sense emetre judicis.

Com a futurs professionals de l’àmbit social i educatiu, ens hem adonat un cop més que cal trencar els prejudicis i estereotips en tots els àmbits de la societat. Al llarg de la sessió ens ha donat eines per poder treballar aquest tema amb adolescents i ens ha plantejat quina podria ser la nostra tasca en una entitat com la seva.

Agraïm a l’Oriol el seu temps, la seva vitalitat i l’energia que ens ha transmès.

PER LLEGIR MÉS...