LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

En les festes de la Verge Blanca de l’Acadèmia, Patrona de Lleida

1r Premi del Certamen Marià.

La 150ena edició del Certamen Marià ha honorat la Mare de Déu de Fàtima que es venera al Santuari Diocesà de Tàrrega, tot commemorant el Centenari de les Aparicions de Fàtima. L’acte celebrat la tarda de l’1 d’octubre ha esdevingut una pregària per la pau i la cohesió del nostre país.

Foix s’ha referit a la bellesa com “una de les majors contribucions del cristianisme a la Història” i “la Mare de Déu, la persona més universal”: “la seva docilitat a Déu es consumaria al peu de la creu, després del seu pelegrinatge vital”. La situació de Maria “emigrant i refugiada” l’ha comparat amb el drama actual dels refugiats i el rebuig que troben en molts països per acollir-los. Tot apel·lant al ‘respecte’, “un dels reptes del segle XXI”, Lluís Foix ha acabat el seu discurs amb un missatge optimista i esperançador: “La vida continua i el sol sortirà demà. El món no s’atura. La bondat és més poderosa que la maldat tot i que a vegades no ho sembla”.

En la modalitat de poesia ha estat guardonat el Sr. Ferran Grau, ex-professor del C. Episcopal.

Enoc Pociello de 6è d’Educació Primària ha estat guardonat amb el 1r premi en la seva categoria amb una obra titulada “Una sorpresa inesperada”

Podeu veure l’enregistrament de l’acte realitzat pel Sr. Jaume Climent:

La nostra enhorabona!

PER LLEGIR MÉS...