LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Com podem millorar les nostres habilitats socials?

Xerrada sobre valors i Taller de valors.

 

Avui, el Dr. Vicente Javaloyes ha vingut a la nostra escola per impartir una xerrada sobre els valors i seguidament fer un Taller de valors. Ha començat pels alumnes de CFGS d’Integració Social 1r curs i després ha continuat amb el alumnes de CFGS D’Educació Infantil 1r curs.

Ens ha parlat sobre la importància dels valors  al nostre dia a dia,  de preguntar-nos quins valors orienten el nostre treball i la nostra vida.

Les nostres creences donen contingut i configuren els valors.

L’èxit de qualsevol projecte que iniciem depèn en gran part del grau en que siguem  capaços de respectar  la nostra escala de valors i també de com els hem alineat per prioritats.

Treballar en valors significa pensar que és igual d’important  “arribar a l’objectiu” com el “com hem arribat”.

Hi ha èxit quan hi ha valors comuns, lliurement acceptats i compartits.

A l’hora d’aplicar els coneixements que anem adquirint  cada dia ens hem de preguntar quins valors tenim. En què es fonamenta la nostra pràctica?

És fonamental partir de la confiança amb nosaltres mateixos i fer-la extensible a la confiança amb els altres fins arribar a la confiança que les altres persones depositen en nosaltres. Els valors són els que fonamenten les nostres actuacions, són el terreny sobre el qual edifiquem els nostres projectes. Són doncs la brúixola que  guiarà la nostra professió.

Les nostres creences donen contingut i configuren els valors. Per tant, convé reflexionar sobre quins valors tenim, els hem d’identificar, reconeixe’ls, acceptar-los, afilerar-los i posar-los en acció. Gràcies Vicente per haver-nos donat l’oportunitat d’aprofundir amb un tema que ha de guiar  la nostra vida personal i professional.

PER LLEGIR MÉS...