LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Administració Pública i serveis socials

Recursos per a les persones més vulnerables.

L’alumnat de primer del Cicle Formatiu d’Integració Social del col•legi, ha conegut al llarg de les darreres setmanes del primer trimestre,  recursos molt important per a la seva futura tasca en l’àmbit de l’administració autonòmica, comarcal  i municipal, alhora que ha servit per conèixer una mica més la realitat social de Lleida i comarques.

Vam començar fent una visita al departament de Treball, Afers Socials i família de la Generalitat de Catalunya, on la responsable del  centre DIXIT a Lleida, (Centre de Documentació de Serveis Socials) ens ha exposat el funcionament general del departament i especialment  els departaments i serveis que existeixen actualment dins aquest departament de  la Generalitat per atendre als diferents col·

lectius de persones que ho poden necessitar (infants, joves, famílies, dones, persones amb discapacitat, persones grans… entre moltes altres).També hem pogut descobrir totes les informacions que a través del centre DIXIT podem consultar.

La següent visita ha estat a  la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida on  ens han explicat de manera molt detallada els diferents àmbits d’actuació i els recursos existents des de l’administració local en relació als serveis socials bàsics i als específics. D’aquesta manera hem pogut conèixer la tasca que es fa i possibles llocs de treball com a professionals.

Per acabar hem tingut una xerrada sobre els serveis Socials del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, on hem pogut conèixer directament tots els programes que ofereixen a les persones. Un dels què ens ha cridat més l’atenció ha estat el relacionat amb adolescents i joves amb addiccions.

Aquestes activitats  ens han permès conèixer en primera persona tots els serveis existents i  les accions que es realitzen des de l’administració pública, per a les persones més vulnerables de la societat.

Agraim aquesta oportunitat d’atansar-nos els serveis socials. Segur que aquestes informacions ens seran molt útils en la nostra futura tasca com a integradores i integradors.

PER LLEGIR MÉS...