LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Drets humans, cultura de la pau, convivència i refugi

L’alumnat dels cicles formatius d’Educació Infantil i d’Integració Social realitza diferents accions amb motiu de la celebració del Dia Escolar de la NO Violència i la PAU.

La pau no és només absència de guerra. No és un fet casual, sinó que és fruit d’una sèrie de condicions que no són fàcils, però que són imprescindibles si volem aconseguir-la i mantenir-la. El respecte dels Drets humans i, en particular, de les persones refugiades, ha estat el fil conductor del treball realitzat enguany per l’alumnat dels cicles formatius d’Integració social i d’Educació infantil .

En les diferents sessions de tutoria, i a partir del visionat de les obres gràfiques de la “Mostra d’humor gràfic Humoràlia: Migracions forçades”, els nostres alumnes s’han distribuït en equips intercicles i internivells per mirar d’entendre i reflexionar sobre les causes que provoquen les migracions forçades i remarcar la importància de respectar els drets d’aquest col·lectiu de persones.

Les aportacions realitzades en els diferents equips han quedat recollides en missatges clau, frases, petits resums… amb els quals han completat les il·lustracions que els han servit d’inspiració.

Com a cloenda del treball realitzat, el dimarts dia 30 hem participat, juntament amb altres centres escolars de la ciutat, en una acció de sensibilització que ha tingut lloc a la Plaça Ricard Vinyes.

PER LLEGIR MÉS...