LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Educació Emocional: Programa Happy a Cicle Superior. Educació Emocional.

L’objectiu del programa és aprendre a gestionar les emocions a partir de les pautes d’un joc.

Dins l’àrea de Tutoria, aquest curs, s’està duent a terme a Cicle Superior de Primària el programa Happy, que desenvolupa les competències emocionals enfocades a la resolució dels conflictes a l’aula i al seu entorn a partir d’aprendre a regular les emocions personals.

Es tracta d’un videojoc, que és una eina que ajuda a professors a educar les emocions dels alumnes perquè aprenguin a resoldre els conflictes quotidians amb el seu grup d’iguals per tal de millorar la convivència i la cohesió social a l’aula i, per extensió, a tot el centre.

Els alumnes de 5è en fan aquesta valoració:

“Happy és un joc d’educació emocional que ensenya a solucionar els problemes del dia a dia i a controlar els sentiments. Es comença buscant un conflicte en el qual tu pots ser l’agressor, la víctima o un observador. Dins del joc podem triar una sèrie d’emocions, respostes i reaccions derivades del conflicte, per intentar resoldre´l de la manera més adequada. Ser capaç, a vegades, de posar-te a la pell dels altres, és a dir de tenir empatia, és un primer pas per entendre el que senten els demés davant un determinat conflicte quotidià, ja sigui amb amics, companys, familiars, etc. Si ho entenem i ho compartim, estarem més a prop de donar-hi resposta i arribar a una solució adequada. La veritat és que treballar-ho a partir del videojoc ho fa, a més, molt amè, divertit i profitós.”

PER LLEGIR MÉS...