LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Avui el grup de CFGSA2 han participat en la xerrada de la Marta Graño, professora de ESADE

La docent escriptora de 3 llibres orientats en la creació d’empreses, els hi ha donat diferents punts de vista de problemes i solucions que s’enfrontaran en el món laboral.

A la xerrada s’ha parlat del Business Plan, que ens ha servit per orientar la part final del projecte.

Ens ha  donat diferents punts per desenvolupa’l, primer ens  ha aconsellat que executem el sumari, amb el resum del que tractarà l’empresa, els objectius que volem complir, la part de la motivació què és molt important per tirar endavant l’empresa, les perspectives de futur i les necessitats a cobrir. S’ha d’analitzar bé l’entorn, els clients i desenvolupar un pla DAFO.  A continuació un pla estratègic amb les visions i missions, l’estratègia competitiva: que serien els preus, la marca i l’especialització, és molt important que el producte o idea es diferenciï  de la resta de la competència. Hi ha també altres diferents punts què és tindran que tenir en compte que serien, el pla de marketing, el pla d’operacions, l’organització(RRHH) i la part legal, per finalitzar, s’ha de realitzar el pla financer, amb comptes de resultats, previsió de tresoreria i trobar la manera de financiació del projecte, tenint en compte el risc que suposarà.

Hem sortit molt satisfets i motivats en veure els avantatges i desavantatges que ens trobarem  a l’hora de tirar endavant el projecte, i ens hem donat compte que ens queda la part més feixuga i complicada del projecte.

PER LLEGIR MÉS...