LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Representants del Col·legi Episcopal del Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida reflexionen sobre el taller Agenda 2030 a Barcelona

La iniciativa, organitzada per UNICEF i el diari Ara, vol donar a conèixer aquest pla d’acció, que treballa en benefici de les persones i el planeta en l’esfera econòmica, social i ambiental, entre els adolescents d’arreu de Catalunya perquè en treballin els objectius i donin la seva opinió.

Dos representants del Consell de Joves que formen el Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida, Laura Garcia i Emma De Antonio –del col·legi Episcopal- han participat en el taller “Agenda 2030”, que s’ha fet a Barcelona. La iniciativa, promoguda per UNICEF i el diari Ara, busca la reflexió per part dels adolescents entorn els objectius que planteja l’Agenda 2030, que giren entorn el benefici de les persones i el planeta en diferents esferes, com l’econòmica, social i ambiental. Els participants de Lleida han treballat amb els representants del Consell de Participació de Tarragona. S’han fet dues sessions del taller: els dies 8 i 22 de maig.

En el marc de la presentació d’un informe d’UNICEF Comitè Catalunya, que analitza l’Agenda 2030 a Catalunya, els joves s’han format sobre els objectius i fites que analitza l’informe i han escollit un dels objectius de desenvolupament sostenible per informar-se’n i preparar-ne una opinió, que el diari Ara publicarà en un dossier especial sobre aquest pla i que es difondrà també a través d’un clip audiovisual.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, aprovada pels dirigents mundials al setembre de 2015 en una cimera històrica de les Nacions Unides, van entrar en vigor oficialment l’1 de gener de 2016. Amb aquests nous objectius d’aplicació universal, en els propers 15 anys, els països intensificaran els esforços per posar fi a la pobresa en totes les seves formes, reduir la desigualtat i lluitar contra el canvi climàtic i garantir, al mateix temps, que ningú es quedi enrere.

PER LLEGIR MÉS...