LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Dia Universal dels Drets dels Infants

Carla, Emma i Laura representants del Col·legi al Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida.

Agraïm la participació de les nostres representants, per segon any consecutiu, Emma De Antonio, Laura García i Carla Hernández a l’acte que el Plenari dels Infants i Adolescents de Lleida ha celebrat avui en la sessió de constitució pel curs 2018-19, en la seva 21a audiència pública des de la creació d’aquest òrgan de participació juvenil l’any 1998. Ha estat presidit pel Paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, qui ha destacat la importància de disposar d’una institució municipal com aquesta, que acosta les opinions dels infants i adolescents de la ciutat al govern municipal i la resta de la societat lleidatana: “El Plenari dels Infants és un gran projecte de participació que ens permet conèixer les vostres inquietuds, els projectes amb els que treballeu i veure de quina manera nosaltres aprenem de vosaltres, que és la clau del Plenari”.

Cada curs el Plenari tria un tema sobre el qual debatre i fer diferents propostes de millora. Aquest curs, es treballaran els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030. Concretament es farà èmfasi en alguns dels objectius que UNICEF ha escollit com a més rellevants pels infants i adolescents, com posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot el món; garantir una vida sana i promoure el benestar per a tots en totes les edats; i garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tots, entre d’altres.

L’Agenda 2030 és un pla d’acció per acabar amb la pobresa i promoure la prosperitat econòmica compartida, el desenvolupament social i la protecció ambiental per a tots els països d’aquí a l’any 2030.

L’acte de Constitució del Plenari també ha comptat amb la participació de Montse Parra, tinenta d’alcalde de Polítiques a favor de la Creativitat , Cultura i Esports, Rosa Maria Salmerón, regidora d’Educació i Maria Jesús Cabau, defensora dels Drets dels Infants a Lleida.

La sessió de constitució, dona el tret de sortida als dos consells del Plenari i és la primera presentació del curs. Aquest dia s’estableixen les pautes de funcionament i la dinàmica general de treball. El Consell dels Infants es trobarà de forma ordinària el primer dijous de cada mes a les 17.30h i els membres del Consell de Joves es reuniran cada segon dimecres de mes a les 17.30h.

Esperem que les aportacions dels nostres joves, en boca de les nostres representants, frueixin en un futur proper dins la nostra ciutat.

PER LLEGIR MÉS...