LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Dia escolar de la No Violència i la Pau

Xerrades pel dia de la Pau

En el marc del DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU, els alumnes de Batxillerat del col·legi Episcopal, van poder gaudir del testimoni de persones que han dedicat una gran part del seu temps i de la seva voluntat per viure, ajudar i compartir el dia a dia de famílies de països del tercer món, contribuint així a la lluita contra la pobresa i a les seves causes estructurals.

Taula rodona voluntariat per 2n de Batxillerat.

El dijous,  dia 31 de gener, amb motiu de la celebració del dia de la Pau, els alumnes de 2n de batxillerat van tenir l’oportunitat d’escoltar 3 vivències de voluntariat a països africans.

La primera, a càrrec de la Carol Garcia, que durant  anys va exercir com a voluntària a diversos països Ruanda, Algèria, Kènia, entre d’altres.

La segona va estar la de la Neus Riu , alumna de 2n. curs d’integració social al Col.legi Episcopal, que aquest estiu passat va fer un voluntariat en una escola de Ruanda.

I la tercera , la Júlia Nageb, exalumna del centre i estudiant de Fisioteràpia que, per mitjà de l’organització “Alpicat Solidari”, va fer un voluntariat durant l’estiu a Gàmbia.

Tots tres testimonis van transmetre les seves vivències i de quina manera els han fet replantejar les seves prioritats i van encoratjar als/les alumnes a viure l’experiència.

L’activitat va resultar molt enriquidora.

Xerrada “Viatge turístic solidari” per 1r de Batxillerat.

El dimecres, 30 de gener, els alumnes de 1r de Batxillerat, van assistir a una xerrada sobre el Turisme Solidari, a càrrec de la Sra. Blanca Aguarod, cap d’infermeria del SiE (Salut i Escola). Els alumnes van poder escoltar i gaudir de les imatges del viatge a Costa Marfil on va participar la ponent i va transmetre i definir els viatges solidaris com una tendència alternativa a altres tipus de turisme tradicional, un tipus de turisme sostenible que no només busca el gaudi personal del viatger, sinó la millora de l’ecosistema i de les comunitats humanes que viuen i treballen en les destinacions.

PER LLEGIR MÉS...