LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

El Kahoot arriba a les aules de sisè

Les i els alumnes de 6è practiquen càlcul mental amb l’aplicació Kahoot.

Els i les alumnes de sisè curs de primària, durant aquest segon trimestre, han començat a practicar càlcul mental a partir de l’aplicació Kahoot, la qual ens permet crear qüestionaris, en aquest cas, preguntes de càlcul mental, i que els nostres alumnes s’uneixin a jugar i gaudir d’elles, aprenent d’una forma més motivadora i significativa.

L’activitat consisteix que, per parelles, els alumnes tenen un ordinador portàtil i es connecten a l’aplicatiu, mitjançant el codi que el mestre els proporciona a través de la pantalla digital de l’aula. Els alumnes s’inscriuen amb un nom d’equip i quan tots estan inscrits, comença el joc de preguntes.

En la pissarra digital els apareix una pregunta amb quatre opcions de resposta diferents, identificades segons un codi de colors, el qual també és el que els apareix en el seu ordinador portàtil i han d’elegir la resposta correcta. Per contestar cada pregunta, tenen uns segons estipulats pel mestre (en el moment de crear el Kahoot), passats aquests segons, la pregunta queda tancada i apareixen els resultats amb els equips que l’han encertat. Aquest és el moment per comentar les diferents respostes amb grup-classe i aprendre de l’error. Seguidament, tornem al joc, amb la següent pregunta. I així fins a acabar el Kahoot.

Un cop finalitzat, apareix un llistat amb els grups que millor puntuació han obtingut, fet que dona peu també, a comentar els resultats en grup-classe i adonar-nos-en dels errors més freqüent i treballar-los.

És una activitat molt engrescadora pels infants, a partir del qual poden gaudir en grup, jugant amb les matemàtiques i, a l’hora, practiquen càlcul mental d’una forma lúdica.

PER LLEGIR MÉS...