LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Crèdit de Síntesi de 3r d’ESO, “Lleida, ciutat de futur”

Participem en la 1a Setmana de l’Energia i la Sostenibilitat a l’EPS.

La 1a Setmana de l’Energia i la Sostenibilitat és una iniciativa organitzada per l’Escola Politècnica Superior (EPS) i el Grau en Enginyeria de l’Energia i Sostenibilitat que té com a objectiu donar visibilitat en aquells aspectes relacionats amb la interacció entre recerca, energia i sostenibilitat.

Hem descobert que el model energètic actual, basat principalment en l’ús d’energies fòssils és insostenible degut a que aquests recursos són finits i al seu impacte sobre el medi ambient. És necessari trobar un equilibri entre les necessitats d’energia i la preservació del medi ambient.

Ens han explicat que actualment hi ha una mancança de professionals amb la formació adequada per tal d’impulsar el canvi cap a un model energètic sostenible.

Així doncs hem gaudit de les següents activitats:

Presentació de la Jornada: Dra. Susana Maza (sotsdirectora d’Estudiantat, Promoció i Qualitat de l’EPS) i Dr. Eduard Gregorio (coordinador del Grau en Enginyeria de l’Energia i Sostenibilitat).

Conferència Sala de Graus EPS:

“Recerca en Energia i Sostenibilitat: Reptes Actuals”. Marta Chàfer (Arquitecta, GREiA) i Joan Tarragona (Enginyer Industrial, GREiA).

Taller:

“Energia Solar Fotovoltàica i Termografia”. Alberto Riverola (Dr. Enginyer Industrial, Grup de Recerca en Sistemes Dinàmics Aplicats a l’Energia Solar). Lab d’Energia Solar – Edifici CREA

Taller:

“Mecatrònica: Màquines Elèctriques i Sistemes Oleohidràulics”. Jordi Gené (Enginyer Industrial, Grup de Recerca en Agròtica i Agricultura de Precisió). Laboratori de Mecatrònica – Edifici CREA

Ens han presentat el Grau en Enginyeria de l’Energia i Sostenibilitat que ofereix l’EPS ja que dóna resposta a aquesta necessitat i està dirigit a formar professionals amb una visió integrada dels sistemes energètics i capaços de trobar les millors solucions atenent a criteris de sostenibilitat.

Tot un repte!

envira-gallery id="26588"]

PER LLEGIR MÉS...