LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

L’ Episcopal, un col·legi “internacional”.

Immersió lingüística, intercanvis, sortides, visites, Europa, Canadà, el món… No ens ho volem perdre.

El Col·legi Episcopal porta uns quants anys viatjant per Europa, traspassant fronteres i mirant de fer créixer els seus alumnes amb una visió més àmplia del món, permetent que puguin veure allò que es viu en indrets propers i llunyans. Aquests coneixements complementen amb tot allò que aprenen a l’escola; els ajuda a moure’s i convertir-se en persones autònomes i sobretot els permet adonar-se que aprendre llengües és una part molt important per comunicar-se amb les persones del món.

Des de ben iniciat el curs alumnes i professors estem involucrats en diferents iniciatives. D’una banda, hem entrat en la plataforma Europea ERASMUS+ – programa integrat de la Unió Europea que engloba les iniciatives en educació, formació, joventut i esport –  amb dos projectes importants:

(1) Projecte “Towards cultures on palette”, en anglès i amb alumnes de 3r d’ESO i que involucra cinc països: Grècia, Estònia, França, Turquia i Espanya. L’objectiu del projecte és donar a conèixer el patrimoni nacional històric dels països participants.

Respecte a aquest projecte, la professora Meritxell Moret, encarregada del projecte al nostre col·legi, va viatjar amb la professora Eva Sancho a Grècia, país coordinador per tal de fer la primera reunió entre els diferents països participants. Al novembre marxaran amb cinc alumnes seleccionats de 3r d’ESO al mateix país, on començaran la seva expedició per Europa.

(2) Projecte “Le jeu de l’inclusion”, en francès i que està adreçat als alumnes que cursen 1r curs del Batxibac. Aquest projecte inclou un intercanvi d’alumnes en família. Els nostres alumnes van fer l’estada a França a inicis del mes de setembre.

En relació a aquest projecte, la directora del Col·legi francès, juntament amb la coordinadora van visitar el nostre col·legi per treballar en el seguiment del mateix. La Professora Mª Carmen García, coordinadora al nostre col·legi,  juntament amb la directora Antonieta Mateus i l’equip Erasmus vam tenir l’oportunitat de sumar esforços i aprendre en aquest nou recorregut.

Dins aquest projecte l’Armand i l’Amélie, dos joves estudiants francesos, han tingut l’oportunitat de viure en dues famílies d’alumnes del Batxibac durant tres setmanes per tal de millorar el seu castellà. Han estat assistint a les nostres aules i han mantingut contacte amb els nostres alumnes.

(3) També dins la plataforma Erasmus+,  l’escola ha rebut la Carta Europea (Carta ECHE) que permet a alumnes dels Cicles Formatius el poder dur a terme les seves pràctiques per Europa.

Paral·lelament als projectes Erasmus, l’escola va rebre la setmana del 21 al 25 d’octubre 16 alumnes de Polònia, dins l’intercanvi que el col·legi duu a terme des de fa quatre anys amb els alumnes de 2n d’ESO. Al mes d’abril seran els nostres alumnes que viatjaran a Alemanya i allí es trobaran també amb els alumnes de Polònia.

També i dins el programa de Mobilitat entre el Quebec i Catalunya que ofereix la Generalitat, enguany el col·legi ha tingut l’oportunitat d’acollir dues alumnes del Quebec, les canadenques Florence i la Sarah-Ève, durant tres mesos en dues famílies d’alumnes de 4t d’ESO. Serà després de Nadal que les nostres alumnes, la Cristina i la Teresa, viatjaran al Quebec per tal de passar-hi tres mesos i poder així millorar la seva llengua francesa i aprendre del país i la cultura canadenca.

El passat 24 d’octubre es va realitzar la reunió de pares per viatjar a Canterbury, al Regne Unit amb els alumnes de 3r d’ESO i realitzar in situ el seu projecte de síntesi, enguany sobre The Canterbury Tales i que tindrà lloc entre els dies 27 de març i 3 d’abril. Enguany, 26 alumnes participaran en el projecte.

Així doncs, us convidem a seguir-nos per la web, per Instagram, per Twitter i que gaudiu del viatge amb nosaltres. Segur que en gaudireu molt !!!

Departament Llengües Estrangeres.

PER LLEGIR MÉS...