COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Sent l’Eco!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Per un ús responsable i sostenible de les energies.

 “Sent l’eco”, quina frase més bonica i suggestiva! La grandesa del llenguatge permet jugar amb les paraules fins al punt de crear expressions com aquesta, tan breu com rica en contingut i sentit.

La tria d’aquest lema per part  del Col·legi respon a la voluntat d’afegir-nos a les campanyes de sensibilització per la cura del medi ambient, en ple debat sobre el canvi climàtic i l’escalfament global, que posa en perill l’estabilitat ambiental del nostre planeta.

Lligat estretament a la qüestió, i amb esperit crític, hem treballat a Medi natural el tema de l’energia, les energies renovables i no renovables i els seus efectes en el medi ambient. I ho hem fet, molt amenament, a base de diferents tallers i activitats summament interessants:

Amb el taller on-line que ens ofereix “Fundación Repsol”, aprenem a gestionar l’ús de les energies de forma equilibrada, a través d’un joc que té com a objectiu final abastir de l’energia suficient per a funcionar una hipotètica ciutat anomenada Villaenergía, fomentant valors com la creativitat, el treball en equip i la innovació.

La visita al Museu de l’aigua ens ofereix la possibilitat de conèixer els vincles entre la ciutat de Lleida i l’aigua, aprofundint en els diferents usos que se li han donat al llarg del temps, fent esment especial a  la construcció del canal de Seròs. Un d’aquests usos és precisament el de l’aprofitament de la força de l’aigua del riu Segre per a l’obtenció d’energia hidràulica, precisament una energia renovable.

Tot plegat, entre altres coses, ens ha portat a conèixer i valorar els diferents tipus d’energia (renovables i no renovables),  i a posicionar-nos respecte a com aconseguir-ne un ús equilibrat i sostenible. Pensem que cal apostar més per les energies renovables, amb més inversions per part dels governs i amb més sensibilitat  davant d’un tema tan delicat com el de la contaminació i els seus efectes sobre el Planeta.

La Terra és un do, és la nostra llar. Escoltem i fem nostra la seva crida.

“Sent l’eco”!

PER LLEGIR MÉS...