LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Àger, desafiant el cel

Un dia de ciència, gaudi i fantasia a l’observatori astronòmic.

Fa 100 anys només es coneixeia vagament l’existència de la nostra galàxia Via Làctia, que es considerava única. Edwin Hubble va ser un dels pioners contemporanis en obrir-se  camí  més enllà per descobrir-ne de noves, intentant satisfer aquella  necessitat ancestral i innata de la Humanitat en la recerca del seu origen.

Avui,  un telescopi que porta el seu nom orbita al voltant de la Terra des del 1990 compromès, com d’altres, en aquest repte.

Més a prop, a Àger, visitar l’observatori astronòmic  esdevé tota una aventura, un viatge per l’Univers vagament conegut.

L’espectacle que ens ofereix  la volta celeste és únic, fascinant, font d’inspiració de tota mena d’artistes,  un escenari amb infinitat de personatges brillants disposats a fer-nos passar una bona estona de ciència, misticitat i somnis, després de la qual, tot sigui dit, ens adonem que hi ha molt de descobert i gairebé tot per descobrir en aquest món  infinit.

Si no t’agrada volar en parapent, acomoda’t bé, aixeca el cap i deixa volar al menys la imaginació, de moment l’únic vehicle, juntament amb els telescopis, que, ni que sigui de forma virtual, et permeten treure el nas per aquest vast Univers.

Anem a gaudir d’aquest cel incomparable d’Àger, un dels pocs llocs que, sense tenir aeroport, et permeten volar de dia i volar de nit.

I si, a sobre, a la visita hi afegim un taller de construcció d’un rellotge de sol, t’adonaràs que realment aquí el temps se’t passa…volant.

Posa’t a punt!

Comença un espectacle… estel·lar!

PER LLEGIR MÉS...