LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

I Certamen de lectura en veu alta

Els i les alumnes de 5è i 6è de primària finalistes brillen amb la seva interpretació de “El vuitè nan” de Josep Vallverdú.


El passat dilluns 22 de gener es va celebrar al Saló d’Actes “Mossèn Pardell” del col·legi el I Certamen de Lectura en Veu Alta, una iniciativa per promoure la lectura, com a via per desenvolupar habilitats comunicatives i apreciació literària entre els infants. Tanmateix, per poder seleccionar l’infant que ens representarà al XX Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta en la categoria de “grumets verds”.

L’esdeveniment va reunir als nens i nenes de 5è i 6è de primària, que van mostrar amb entusiasme les seves habilitats de lectura en veu alta a partir de la interpretació d’un fragment del llibre “El vuitè nan” de Josep Vallverdú. El Saló d’Actes del col·legi es va omplir d’energia positiva i expectació mentre els infants lectors pujaven a l’escenari per compartir la seva passió per la lectura. Cadascun d’ells va presentar amb seguretat i emoció el fragment seleccionat, mostrant la seva capacitat per donar vida als personatges i transmetent les emocions de la història.

El jurat, format per mestres d’educació primària i secundària, va tenir la difícil tasca d’avaluar als i les participants. Van destacar diversos criteris en la seva avaluació, incloent-hi la dicció precisa, la interpretació emocionant i el ritme captivador de la lectura. L’alumnat de cicle superior també va poder dir la seva en la votació popular. La decisió final no va ser fàcil, donat el nivell excepcional demostrat per tots i totes els i les participants. Els lectors i lectores, el jurat i l’alumnat assistent van contribuir a crear un esdeveniment memorable que segurament es repetirà en els pròxims anys.

PER LLEGIR MÉS...