LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Cada 30 de gener se celebra al col·legi El Dia Escolar de la No violència i la Pau. És una jornada on s’organitzen activitats de tutoria per difondre els valors de la No violència i la Pau.

Aquest any, degut a la situació pandèmica, les activitats es realitzaran a les aules amb els grups estables. Professors/es i alumnes treballarem a través de xerrades, activitats literàries, cançons i jocs amb els/les alumnes el tema de la Pau, buscant fomentar l’educació en i per a la tolerància, el respecte i la solidaritat.

També us convidem a totes les famílies a participar del treball que els/les vostres fills/es realitzaran a les seves tutories en motiu d’aquesta Diada. Per poder participar podreu penjar fotos, poemes, frases, dibuixos...a un espai del web del col·legi, fent referència a com viviu la Pau en família, què és per vosaltres o pels vostres fills/es sentir-se en Pau amb els altres i amb un mateix, o tot allò referent a la Pau que creieu que voleu compartir amb la gran família del Col·legi Episcopal.

 
 

EL NOSTRE ARBRE

Hem pintat un arbre,un arbre amb les nostres mans.Cada mà és una fulla,cada fulla el fa més gran. Infinits braços obertsamb palmells de mil colorsel fan més acollidor i frondós,esdevé ric i divers. Mai n’hi sobren,sempre n’hi cabendamunt d’aquest cos gegant,que té com a missivaser humil i tolerant. Si te’l mires i l’escolteset dirà amb un to molt brau:“Soc sofert, però amb energia,capaç de lluitar contra la guerrai d’arrelar en la ferida.Soc el símbol de la terra.Jo soc l’arbre de la pau.

El diàleg…la millor opció

El diàleg és la millor opció. Escoltar, aprendre els uns dels altres. ser capaços de donar i rebre, és anar més enllà de buscar tenir la raó. Mans unides per un món més just.

Pau!!!

Posem el nostre granet encara que estiguem confinats!!!

Dia escolar de la no violència i de la Pau

Cada 30 de gener se celebra al col·legi El Dia Escolar de la No violència i la Pau. És una jornada on s’organitzen activitats de tutoria per difondre els valors de la No violència i la Pau. Aquest any, degut a la situació pandèmica, les activitats es realitzaran a les aules amb els grups estables. Professors/es i alumnes treballarem a través de xerrades, activitats literàries, cançons i jocs amb els/les alumnes el tema de la Pau, buscant fomentar l’educació en i per a la tolerància, el respecte i la solidaritat. També us convidem a totes les famílies a participar del treball que els/les vostres fills/es realitzaran a les seves tutories en motiu d’aquesta Diada. Per poder participar podreu penjar fotos, poemes, frases, dibuixos…a un espai del web del col·legi, fent referència a com viviu la Pau en família, què és per vosaltres o pels vostres fills/es sentir-se en Pau amb els altres i amb un mateix, o tot allò referent a la Pau que creieu que voleu compartir amb la gran família del Col·legi Episcopal.

La joia de la Pau

Els qui perdonen de veritat no obliden però renuncien a ser posseïts per la força destructiva que els ha perjudicat. Trenquen el cercle viciós, frenen que avanci les forces de la destrucció (Francesc. FT 251)

Pau!!

Si estem al costat dels altres el camí de la pau serà més senzill.

Manualitats per la Pau

CELEBREM EL DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU A EDUCACIÓ INFANTIL AMB MANUALITATS FETES A CASA

PAU

La pau és l’estat en què una societat gaudeix de justícia, llibertat i igualtat social, i no està ni en violència ni en guerra. Viquipèdia

Tenim cura els uns dels altres i de la natura.

Al nostre voltant en la política, l’economia, la societat veiem gent agressiva, violenta. Homes i dones que no viuen ni comuniquen pau. I no ens agrada. Volem començar per nosaltres i pel nostres entorn sent gent respectuosa, amable, justa, pacient…. i solidària. Costa molt, però si cadascú es converteix en una persona pacífica i pacificadora, que proposa i no imposa, que acull i no oprimeix ni amenaça, que col·labora en fer un món més just enlloc d’aprofitar-se del seu poder i domini… el món és una mica millor. Volem tenir cura els uns dels altres, volem tenir cura de la natura, buscar el bé comú i creiem que cadascú té el poder de canviar el món. Sí, ens volem unir, volem anar junts per fer un món millor. No hi sobra ningú, tots volem posar la nostra mà i així el planeta serà millor.