LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

El voluntariat

Xerrades de monitors de l’Epis Esplai per primer de Batxillerat.

El passat dia 9 d’octubre, els alumnes de 1r de Batxillerat vam rebre una xerrada sobre el voluntariat en l’Epis esplai i l’experiència d’un viatge a Nicaragua d’una voluntària.

Pel que fa l’esplai consisteix a realitzar activitats divertides amb una finalitat educativa per als nens des dels 3 anys fins als 16. Ens conviden als alumnes a participar com a premonitors en les activitats de cada dissabte.

L’Anna, una monitora de l’esplai, ens va explicar les experiències viscudes aquest darrer estiu a Nicaragua. Ella com molts monitors estaven en un projecte que consistia a fer possible que els nens poguessin anar a l’escola durant el matí i a la tarda estaven en una residència adaptada on realitzaven activitats lúdiques per fomentar el companyerisme, al mateix temps que ajudaven econòmicament a les seves llars.

Gràcies a l’ajuda d’aquest projecte nens com Lautaro que s’aixecava a les 5 del matí a moldre el gra per a què la seva mare, que venia truites al barri. El nen després d’anar a classe anava acabar de vendre-les. Actualment, Lautaro està començant els seus estudis en la facultat de medicina. Un exemple de què es pot aconseguir amb el projecte.

 

PER LLEGIR MÉS...