LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Fem d’emprenedors!

Treballem la raó, la proporció i els percentatges aplicats en la vida quotidiana.

Els alumnes de 2n ESO estem treballant la raó, la proporció i els percentatges, en l’assignatura de Matemàtiques. Com a complement de les classes teòriques, hem format equips de treball cadascun dels quals ha dissenyat un petit negoci (botiga). Primer hem pensat com fer la publicitat del nostre negoci amb el disseny de cartells incloent els productes que oferim. Tot seguit hem pensat en un preu competitiu pels nostres articles així com en possibles rebaixes en funció dels articles adquirits.


Un cop establerts els diferents negocis els hem distribuït en la classe, fent racons per cadascun d’ells, i ens hem convertit en compradors i venedors, tot aplicant els conceptes de proporcionalitat i de càlcul de percentatges, tenint en compte el concepte de consum responsable atenent les nostres necessitats.

Amb aquesta activitat ens hem iniciat en l’àmbit de l’emprenedoria, fonamental en el desenvolupament de qualsevol societat moderna, hem fomentat el treball en equip i hem estat capaços de connectar continguts explicats en l’àrea de Matemàtiques amb la vida quotidiana.

PER LLEGIR MÉS...