LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Jordi Guardiola descobreix l’altra cara dels mitjans

Exalumne periodista i novel·lista.

L’exalumne, periodista, novel·lista i padrí d’orles d’una de les promocions de Col·legi, Jordi Guardiola, va mostrar als alumnes de Periodisme de 1r i 2n de Batxillerat l’altra cara de l’exercici de la professió periodístca.

Dintre del cicle “La premsa als instituts”, promogut per la demarcaió del Col•legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, Guardiola pronuncià una conferència el passat dilluns, dia 22, en què acostà les línies mestres del periodisme escrit i radiofònic. D’una banda, explicà els principals gèneres i concretament les entranyes de la notícia com a referent informatiu: els cinc interrogants, l’estructura de piràmide invertida, l’objectivitat. També parlà d’altres empreses comunicatives com els gabinets de premsa o les agències de notícia.

A més, l’exalumne que en la seva època d’estudiant ja col·laborava constantment a la revista TOTS, amb dibuixos i articles, ha alertat dels riscos de donar credibilitat a les notícies que circulen per les xarxes socials i que en cap cas estan contrastades. D’altra banda, resignadament, ha parlat de la crisi per què passa el periodisme escrit, conseqüència de la crisi econòmica que provoca el descens de publicitat i de l’auge del periodisme digital.

Jordi Guardiola, veu singular de molts anys de retransmissió dels partits de l’època daurada de l’extingida UE Lleida, ha treballat a Diario de Lérida, Segre Ràdio, Lleida TV, i a Cadena Ser, a Barcelona, entre d’altres. Precisament, va ser des d’aquesta cadena, a la redacció de Barcelona, que va retransmetre el partit que va donar la Champions al Barça des de l’estadi de Wembley.

PER LLEGIR MÉS...