LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

La salut mental és cosa de tots!

Una de cada quatre persones tindrà un problema de salut mental.

Dins del mòdul de  Context de la Intervenció Social, l’alumnat del CFGS d’Integració,  hem assistit a una interessant xerrada de l’Associació Salut Mental de Ponent.

La Sara i la Sílvia (psicòlogues de l’entitat), ens han explicat algunes característiques de les persones que estan en aquesta situació, com treballen a l’associació per promoure l’autonomia i la inclusió social i quins recursos existeixen a Lleida.

Ens ha semblat molt interessant la idea que segons la Federació Mundial per a la Salut Mental, la salut mental té a veure amb:

– Com ens sentim amb nosaltres mateixos.

– Com ens sentim amb els altres.

– En quina forma responem a les demandes de la vida.

També ens han parlat de la importància de trencar l’estigma existent al voltant de les persones amb problemes de salut mental, i ens han encoratjat, com a persones i futurs professionals de l’àmbit social,  a treballar per allunyar els prejudicis. Així com a ser conscients que totes i tots tenim probabilitats de patir en qualsevol moment de la nostra vida un trastorn mental, igual que qualsevol altre tipus de malaltia. Diuen que un de cada quatre persones el patirà. Per això és important trobar el recolzament necessari per recuperar-se.

Aquesta associació és un bon suport per a totes les persones amb aquesta situació i les seves famílies.

PER LLEGIR MÉS...