LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Etna Miró, guardonada amb diferents premis literaris arreu del país

La cultura continua ben viva.

Etna Miró ha estat guardonada en l’últim mes amb diferents reconeixements literaris que l’ajuden a impulsar el seu somni d’esdevenir una vertadera escriptora.

El primer premi el rebé a Ascó, on anualment se celebra un certamen que ve acompanyat d’un dinar literari i d’una publicació de l’obra guanyadora. Etna s’alçà amb el primer premi de la categoria juvenil amb l’obra La feblesa de la mort, que és un escrit que dedica a les víctimes de la postguerra espanyola i, més en especial, al seu avi.

Unes setmanes després de rebre aquest honor, l’estudiant del Col•legi anà a Toledo, on havia rebut una reconeixement dins del Certamen Pasión por Crear, de la Biblioteca de Toledo. Allà, Etna presentà l’obra El vegano, un fresc relat que té de teló de fons una biblioteca.

I, quan la temporada semblava closa, Etna rebé la notícia que era la guanyadora territorial de Lleida en el Jocs Florals Escolars de Catalunya amb El llenç dels meus ulls.  Després d’assistir a l’acte de lliurament dels premis a Lleida, presidit per Jordi Pàmies; aquest dissabte, acompanyada de la seva tutora (Celi Cañadell) i la directora del Col•legi, Etna fou present a la cerimònia de lliurament en la fase nacional. Tant ella com la professora i la directora es van emportar un agradable encaix de mans amb la Consellera d’Educació i la sensació que la cultura, malgrat el que diguin alguns, continua ben viva en el nostre país.

PER LLEGIR MÉS...