LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Genís Quiroga, jugador de la Federació Catalana de goal-ball

L’equip català de goalball guanya a Sevilla el campionat nacional.

El goalball és un esport creat per l’ONCE que consisteix en jugar amb els ulls tapats i una pilota amb cascavells en el seu interior, només hi ha tres jugadors al camp: un al centre avançat i dos als laterals, més endarrere, no et pots moure del camp, només llençar-te cap als cantons per aturar la pilota i aixecar-te per a llençar-la. El camp fa 16m de llarg i 9m d’ample, la porteria també fa 9metres. Com el futbol, aquest esport paralímpic té vàries divisions i tornejos per tot el món; en un d’aquests hi vam anar amb un equip del Col·legi Episcopal.

El torneig, en el qual vam quedar tercers, es va celebrar el passat 4 de juny a Barcelona. Allí un seleccionador de la federació catalana de goalball juvenil em va proposar jugar amb ells i jo vaig acceptar encantat.

El cap de setmana passat hi va haver un torneig a nivell nacional a Sevilla i els catalans vam marxar d’allí amb l’or. El nostre entrenador ens va felicitar pel bon equip que formem i ara hem pujat a 2a divisió. El nostre pròxim torneig toca a Barcelona dies 3 i 4 de desembre. Estem entrenant dur perquè volem obtenir bons resultats a 2a divisió.

PER LLEGIR MÉS...