LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Què fa l’administració per a les persones més desfavorides?

Els serveis socials.

L’alumnat de primer del Cicle Formatiu d’Integració Social del col·legi, ha conegut aquestes darreres setmanes  recursos molt important per a la seva futura tasca en l’àmbit de l’administració autonòmica i municipal, alhora que ha servit per conèixer una mica més la realitat social de Lleida.

L’Anna Garsaball  de l’Oficina Tècnica del Pla Local d’Inclusió de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida  ens ha explicat de manera molt detallada els diferents àmbits d’actuació i els recursos existents des de l’administració local. D’aquesta manera hem pogut conèixer la tasca que es fa i possibles llocs de treball com a professionals.

També hem fet una visita al departament de Treball, Afers Socials i família de la Generalitat de Catalunya, on ens ha rebut el Director dels Serveis Territorials el Sr. Santacana . En aquesta visita la Mercè Birba, responsable del  centre DIXIT a Lleida, (Centre de Documentació de Serveis Socials) ens ha exposat els departaments i serveis que existeixen actualment dins dels serveis socials de la Generalitat per atendre als diferents col·lectius de persones que ho poden necessitar (infants, joves, famílies, dones, persones amb discapacitat, persones grans… entre moltes altres). Així com el funcionament general del departament.

Les dues activitats ens han permès conèixer en primera persona tots els serveis existents i  les accions que es realitzen des de l’administració pública, per a les persones més vulnerables de la societat.

Agraïm aquesta oportunitat d’atansar-nos els serveis socials. Segur que aquestes informacions ens seran molt útils en la nostra futura tasca com a integradores i integradors.

PER LLEGIR MÉS...