COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Xerrada sobre l’ONCE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

A les classes del CFGS d’Integració Social, estem parlant sobre les persones amb  diversitat funcional, i els possibles suports que es poden oferir per tal d’arribar a la inclusió social.

Avui  hem tingut l’oportunitat de conèixer,  gràcies a la visita del Sr.  Domingo Garcia (director d’ONCE a Lleida), quines dificultats es poden trobar les persones cegues en el seu dia a dia, però també i sobre tot, les capacitats i les fites que poden assolir amb els suports adients.

Hem pogut conèixer la gran tasca que fa l’ONCE per promoure les capacitats i l’autonomia de les persones cegues o amb discapacitat visual greu, mitjançant el sistema de serveis socials especialitzats que tenen. El seu principal objectiu   és la rehabilitació perquè les persones puguin remuntar les dificultats d’aquesta diversitat funcional i desenvolupar-se, tant en el pla social i laboral com en el personal. Sempre intentant arribar a la  màxima aspiració de les persones que és assolir la seva plena autonomia personal.

Hem vist alguns dels recursos tècnics que poden fer servir (com el mòbil i les tauletes, els bastons, els teclats que passen l’escriptura a Braille, el sensor de nivells, un lector de colors, contes sensorials…). I també hem pogut experimentar la sensació de no veure tot sent guiats per un company o companya.

Una de les coses que més ens ha cridat l’atenció, però,  ha estat el seu gos guia Son, que ha acompanyat al senyor Domingo a la visita .  I també com hem descobert el funcionament l’Alfabet Braille.

Agraïm al Sr. Domingo la seva dedicació i amabilitat, perquè gràcies a ell, hem tingut l’oportunitat de conèixer en primera persona un món desconegut per nosaltres.

PER LLEGIR MÉS...