LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Xerrada sobre l’ONCE

A les classes del CFGS d’Integració Social, estem parlant sobre les persones amb  diversitat funcional, i els possibles suports que es poden oferir per tal d’arribar a la inclusió social.

Avui  hem tingut l’oportunitat de conèixer,  gràcies a la visita del Sr.  Domingo Garcia (director d’ONCE a Lleida), quines dificultats es poden trobar les persones cegues en el seu dia a dia, però també i sobre tot, les capacitats i les fites que poden assolir amb els suports adients.

Hem pogut conèixer la gran tasca que fa l’ONCE per promoure les capacitats i l’autonomia de les persones cegues o amb discapacitat visual greu, mitjançant el sistema de serveis socials especialitzats que tenen. El seu principal objectiu   és la rehabilitació perquè les persones puguin remuntar les dificultats d’aquesta diversitat funcional i desenvolupar-se, tant en el pla social i laboral com en el personal. Sempre intentant arribar a la  màxima aspiració de les persones que és assolir la seva plena autonomia personal.

Hem vist alguns dels recursos tècnics que poden fer servir (com el mòbil i les tauletes, els bastons, els teclats que passen l’escriptura a Braille, el sensor de nivells, un lector de colors, contes sensorials…). I també hem pogut experimentar la sensació de no veure tot sent guiats per un company o companya.

Una de les coses que més ens ha cridat l’atenció, però,  ha estat el seu gos guia Son, que ha acompanyat al senyor Domingo a la visita .  I també com hem descobert el funcionament l’Alfabet Braille.

Agraïm al Sr. Domingo la seva dedicació i amabilitat, perquè gràcies a ell, hem tingut l’oportunitat de conèixer en primera persona un món desconegut per nosaltres.

PER LLEGIR MÉS...