COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Xerrades als alumnes de 1r del Cicle Superior d’Educació Infantil

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Què sabem sobre els alumnes amb dèficits cognitus i sobre els alumnes amb TEA?

Els nostres futurs educadors d’Educació Infantil en un futur no molt llunyà, tindran a la seva aula alumnes de diferents diversitats, alumnes amb característiques especials que necessitaran d’una atenció i una dedicació especial.

Alguns d’aquests alumnes poden tenir la Síndrome de Down, o alguna deficiència cognitiva, o tenir TEA, el trastorn de l’espectre autista.

Per poder aprendre més sobre aquests alumnes, i dintre del Mòdul de Desenvolupament Cognitiu,  ens han visitat diferents professionals:

L’Eva i la Maria, professionals  de l’Associació Síndrome de Down, ens han parlat de la seva associació, de com treballen i de les característiques d’aquests nens, i com podem treballar amb ells a l’aula.

I la Marta i la Carol, dues professores de l’Escola  Plançó ens han parlat del TEA, el trastorn de l’espectre autista. De les seves característiques i de les metodologies que utilitzen per comunicar-se amb ells: els pictogrames.

És realment curiós que tant unes com les altres han coincidit en un punt: l’actitud dels educadors vers aquests alumnes és més important que qualsevol ajuda, suport, recurs…etc.

Si volen ser inclusius hem de tenir molt clar que: La mirada de l’educador /a és la que marca la diferència : no son 24+1, són 25 nens!!

Han estat unes xerrades molt interessants, i tenim la sort de poder comptar amb aquestes grans professionals!!!!

PER LLEGIR MÉS...