LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Xerrades als alumnes de 1r del Cicle Superior d’Educació Infantil

Què sabem sobre els alumnes amb dèficits cognitus i sobre els alumnes amb TEA?

Els nostres futurs educadors d’Educació Infantil en un futur no molt llunyà, tindran a la seva aula alumnes de diferents diversitats, alumnes amb característiques especials que necessitaran d’una atenció i una dedicació especial.

Alguns d’aquests alumnes poden tenir la Síndrome de Down, o alguna deficiència cognitiva, o tenir TEA, el trastorn de l’espectre autista.

Per poder aprendre més sobre aquests alumnes, i dintre del Mòdul de Desenvolupament Cognitiu,  ens han visitat diferents professionals:

L’Eva i la Maria, professionals  de l’Associació Síndrome de Down, ens han parlat de la seva associació, de com treballen i de les característiques d’aquests nens, i com podem treballar amb ells a l’aula.

I la Marta i la Carol, dues professores de l’Escola  Plançó ens han parlat del TEA, el trastorn de l’espectre autista. De les seves característiques i de les metodologies que utilitzen per comunicar-se amb ells: els pictogrames.

És realment curiós que tant unes com les altres han coincidit en un punt: l’actitud dels educadors vers aquests alumnes és més important que qualsevol ajuda, suport, recurs…etc.

Si volen ser inclusius hem de tenir molt clar que: La mirada de l’educador /a és la que marca la diferència : no son 24+1, són 25 nens!!

Han estat unes xerrades molt interessants, i tenim la sort de poder comptar amb aquestes grans professionals!!!!

PER LLEGIR MÉS...