La crisi dels refugiats, l’emprenedoria o les tribus urbanes, temes exposats als alumnes de Segon de Batxillerat.
Els alumnes de 2n de Batxillerat han rebut, abans dels exàmens finals, un conjunt de xerrades sobre diferents temes:
La primera xerrada va ser a càrrec del Sr. Kokouvi Tété, doctor en Ciències de l’Educació per la Universitat de Lleida i president de la coordinadora de ONG’s de Lleida. Va explicar els motius de la crisi de refugiats de Síria i altres conflictes internacionals. A l’acabar dos joves solidaris que han marxat de voluntaris als camps de refugiats de Grècia, el Marc Castells i la Ma Helena Vicente, van explicar el seu testimoni als alumnes.
La segona xerrada “Emprendre una aventura apassionant” va ser a càrrec de la Sra. Ana Campos, de Global Lleida. Mitjançant una exposició teòrica i uns tallers pràctics va introduir als alumnes en el món de l’emprenedoria i es van analitzar els factors claus a l’hora d’emprendre la pròpia empresa o negoci.
La tercera xerrada “Les tribus urbanes” la va impartir el catedràtic d’antropologia social de la UdL, el Sr. Carles Feixa. Especialista en l’estudi de les cultures juvenils, ha portat a terme investigacions a Catalunya i Mèxic. Entre les seves obres destaquen “De jóvenes, bandas y tribus” (Barcelona, 1998; 4a ed. 2008), “Jovens na America Latina” (São Paulo, 2004) i “Global Youth?” (London & New York, 2006). Ha estat assessor per polítiques de juventut de Nacions Unides y vicepresident del Comité sobre Sociologia de la Juventut de la International Sociological Association.