COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

L’alumnat del cicles formatius d’Integració Social i d’Educació Infantil del nostre centre descobrim i coneixem els “Grups d’acompanyament al dol” de la nostra ciutat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

L’Anna M. Agustí ens obre la porta al coneixement de com fer un bon acompanyament al dol, davant de diferents situacions, en el nostre futur professional.

El dol és el procés desencadenat després de la mort d’una persona estimada i encara que en la majoria de persones es resol de forma natural, és important comptar amb un bon acompanyament durant el procés d’elaboració.  És una resposta adaptativa que comporta un important impacte en la biografia de la persona.

Davant d’una mort, hi ha persones que amb les seves pròpies forces són capaces d’orientar una nova vida; n’hi ha que es refugien en l’amargura, el victimisme, en el desconsol; n’hi ha que recorren als antidepressius i ansiolítics com a única sortida per a fer front els moments difícils.

La realitat és que, en una situació de dol, la persona molt sovint es troba sola, no té un entorn on pugui expressar els seus sentiments o no sap com gestionar tot el que està vivint. Per aquest motiu, des de l’associació es dóna recolzament emocional i social, potenciant les capacitats de cadascú, per poder afrontar i resoldre els problemes derivats de la pèrdua d’un ésser estimat.

Ha estat una xerrada “diferent”, que ens ha fet reviure experiències i sentiments en primera persona, que ens ha arribat al cor. Gràcies Anna M. per ajudar-nos a saber posar paraules en moments emocionalment difícils.

“El dolor del dol forma part de la vida igual que l’alegria del amor; és potser, el preu que paguem per l’amor, cost de l’estima.”

M.Parkes

 

PER LLEGIR MÉS...