LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

JOAN FOLGUERA: “Tots interactuem amb empreses inconscientment”

Assessorament a les empreses en el seu procés de digitalització, consultoria i impressió 3D.

El fundador de l’empresa INTECH3D assegura que tot està fet gràcies a les empreses i què inconscientment en vivim rodejats.

El passat dilluns dia 19 de març l’emprenedor Joan Folguera va visitar el nostre Col·legi per dur a terme una xerrada sobre la seva experiència empresarial. Es va graduar en Administració i Direcció d’Empreses i al 2015 va fundar la seva pròpia empresa en la qual ajuda a altres empreses en el procés de digitalització, assessorant-les en termes de hardware, software i material per a impressions en 3D.

L’empresari ens ha explicat quin era el seu dia a dia en l’empresa. Les 24 hores del dia d’un empresari es divideixen entre prendre decisions crucials per a l’empresa, tenir idees noves, planificar per saber dur a terme la idea, gestionar i per últim entendre les satisfaccions dels seus clients i saber satisfer-les. En resum, ser un bon líder.

La seva empresa es troba situada al viver d’empreses Ceei Lleida i disposa d’unes 10 màquines que treballen les 24 hores. Aquesta tecnologia es fa servir en diversos àmbits com per exemple la medicina, l’educació i l’electrònica, encara que ells duen a terme peces dedicades a la odontologia.

Un alumne de l’escola li va preguntar que el va portar a ser empresari i ell va dir que sempre li havia interessat l’emprenedoria, tot i que la raó més important era la superació individual, és a dir, voler millorar cada dia i sentir-se autorealitzat. Un altre argument seria, el benefici econòmic i aixecar-se de bon matí amb energia per emprendre nous camins.

Per una empresa un dels factors més importants són els clients i els treballadors. Per posar a prova el que havíem aprés, va passar a tota la classe una postal on hi havia diversos adjectius que un empresari ha de tenir per triomfar en el món empresarial.

Ell declara que les aptituds necessàries per un empresari són les següents:  la perseverança, la creativitat, motivació, la capacitat d’escoltar als clients i saber analitzar les diverses situacions que es presentaran al llarg del procés. I un bon líder ha de posseir diverses qualitats que el facin apte per al treball com, per exemple, saber dirigir al grup de treball cap un mateix camí per un benefici comú, tenir empatia i ser un bon emprenedor.

Ha estat una conferència bastant dinàmica que ha permès la participació de tot l’alumnat que cursem el batxillerat social i per finalitzar la seva xerrada ha exposat part del seu treball; algunes de les pròtesis 3D que realitza a la seva empresa.

PER LLEGIR MÉS...