LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Víctor Martínez defensa la tesina

A la Facultat de Teologia de Catalunya.

El passat dimecres 30 de maig, mossèn Víctor Martínez, sacerdot de la nostra diòcesi, va defensar i aprovar amb nota la Llicenciatura en Sagrada Escriptura.

Després d’haver ampliat estudis en matèries sobre Bíblia durant tres cursos a l’Irel de Lleida i a la Facultat de Teologia de Catalunya, va presentar el treball final (tesina) que consisteix en un estudi sistemàtic i en profunditat d’un text bíblic, en aquest cas el treball ha consistit a analitzar el fragment de Mateu 14,22-33, en el que Jesús camina sobre les aigües i fa que Pere també ho faci.

El títol de la tesina és “Reconeixement i confiança en Jesús com a Fill de Déu. L’experiència de Pere i els deixebles a Mt 14, 22-33”.La defensa de la tesina es va realitzar davant un tribunal format per tres professors de la Facultat de Teologia de Catalunya, acte que va consistir en el resum oral de la tesina per part de Mn. Víctor, i la resposta a un seguit de preguntes que els membres del tribunal van fer. Després d’una hora i mitja de defensa el tribunal va comunicar la qualificació de tot plegat, que va ser un 9.

Així doncs com a nou llicenciat en Sagrada Escriptura podrà desenvolupar tasques docents a l’Irel de Lleida en assignatures referents a la Bíblia. Sobre el treball realitzat, Mn. Víctor va afirmar que “tot el que ha estudiat i ha après durant aquests cursos, l’han fet descobrir la grandesa de la Paraula de Déu i la bellesa de l’Antic Testament”. En aprofundir en un text bíblic “hi trobes un gran nombre de relacions amb altres textos de la Bíblia i descobreixes una gran quantitat de colors, textures i aromes del text que a primera vista no veus”, va dir. “I molts d’aquest element provenen de l’Antic Testament. Tot plegat m’ha fet venir ganes d’investigar i aprofundir més i més en la Paraula de Déu, sabent que la seva immensitat és inabastable, però molt enriquidora”, va cloure.

Mn. Víctor Martínez, actualment és rector in solidum de la Unitat Pastoral de Cappont i membre de l’equip pastoral del Col·legi Episcopal.

PER LLEGIR MÉS...