LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

VI Copa Cangur – Concurs de matemàtiques

2a i 4a posició per als equips del Col·legi.

El Col·legi ha estat l’encarregat d’acollir una de les seus de la Copa Cangur. Un equip de professors fou l’encarregat de transformar el menjador en una gran sala que acollia la competició.

Col·legi Santa Anna, Col·legi Lestonnac, FEDAC, IES Ronda i Col·legi Episcopal van participar de la trobada, un total de 12 equips d’alumnes.Dos equips, del Col·legi Episcopal, van encapçalar les qualificacions molta estona però finalment va estar el col·legi FEDAC qui es classificar per participar en la semifinal.

Felicitem als guanyadors i encoratgem als nostres alumnes a seguir treballant amb la ressolució de problemes per poder classificar-nos en properes edicions.

La Copa Cangur és un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre, organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques i que rep el suport logístic de eXplorium. Els equips estan formats per alumnes de 2n i 3r d’ESO (excepcionalment hi pot participar algun alumne de 1r) amb la condició que com a màxim hi pot haver 4 alumnes de 3r.

En el concurs es presenten 12 problemes i 60 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles. És una cursa contra rellotge on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, i per tant la estratègia d’equip és molt important! A més, durant el desenvolupament de la prova els equips poden seguir en directe l’estat del concurs, tant la puntuació i la classificació com els encerts i errors que porten acumulats cadascun dels participants. Això el fa un joc emocionant i divertit, amb les matemàtiques com a protagonistes.

La primera fase del concurs se celebra en una vintena de seus locals repartides arreu del territori. El primer equip classificat de cada seu, juntament amb els campions de l’any anterior, es classifiquen per la gran final nacional. Els primers classificats a la fase nacional obtenen un passi per a participar en la final internacional (que es fa en línia des del propi centre) amb equips d’altres països.

PER LLEGIR MÉS...