LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Un tomb per Lleida

Tot passejant, valorem i promocionem el nostre patrimoni.

 Seu Vella, Catedral, Paeria, castell de Gardeny, Museu de Lleida, Teatre de l’Escorxador, La Mitjana… i així una llarga llista de llocs emblemàtics que formen part del patrimoni cultural, artístic i natural de la nostra ciutat.

A banda d’admirar la seva bellesa i encís, el projecte “Un Tomb per Lleida” ens ha permès conèixer-los més a fons i poder descobrir també una mica d’on venim i qui som, i, d’aquesta manera, aprendre a conèixer-nos també a nosaltres mateixos.

Hem compartit els nostres treballs d’investigació “in situ” amb els nostres companys i això ens ha ajudat a esmerçar-nos més i a valorar no solament aquest ric patrimoni ciutadà, sinó el patrimoni que suposa la nostra pròpia feina, en tant que el treball cooperatiu reforça l’establiment de relacions empàtiques, positives i d’ajuda entre el grup, així com els valors d’autoajuda, responsabilitat, democràcia, equitat i solidaritat.

Finalment, per acabar-ho d’adobar, hem volgut promocionar aquests tresors a través d’un tríptic turístic fet amb el Canva que, sense ànims de tirar-nos floretes, ens ha quedat força bé. Val a dir, doncs, que el treball interdisciplinari també queda palès de forma clara (bàsicament àmbits lingüístic, social  i digital).

Al final, les persones amb qui convivim estem arrelades a la nostra cultura i tradició. Som brots d’un mateix arbre. No podem deixar morir les nostres arrels si no volem que es mori la nostra identitat.

Mantenir, preservar, valorar i apreciar tot aquest patrimoni és tasca de tots, és fer poble i és fer ciutat; més encara, és fer gran una ciutat.

Per això, volem acabar aquest Projecte dient: “Lleida, t’estimem”.

PER LLEGIR MÉS...