Dins dels mòduls “Autonomia i salut” i “Didàctica”, l’alumnat coneix el funcionament i la dinàmica que ofereix aquest servei.
Les aules hospitalàries són unitats educatives situades dins de l’hospital, amb l’objectiu d’atendre l’educació dels nens i les nenes internats per un període de temps més o menys llarg. Els grans eixos d’aquesta atenció són:
Psicològics. Per afavorir la integració de l’infant a l’entorn hospitalari i fer-li entendre i assumir la seva pròpia realitat.
Pedagògics. Per compensar, des del punt de vista de l’aprenentatge, la falta d’assistència a l’escola.
D’animació. Per fer-li més agradable la seva presència en el medi hospitalari.
L’animació hospitalària consisteix en un conjunt d’activitats i serveis de caràcter lúdic destinats a l’infant hospitalitzat per millorar la seva estança, propiciar una millor adaptació al context hospitalari i aconseguir que les experiències quotidianes de l’infant siguin el més similars possible a les que gaudiria en el seu entorn natural.
El ventall d’activitats que s’hi poden realitzar és molt ample tot i que algunes de les més habituals son les següents: Tallers o activitats de plàstica , jocs cooperatius, activitats musicals o de dramatització, conta contes, jocs de màgia, celebracions de festes populars i/o tradicionals …
Ha estat una experiència molt positiva i enriquidora que permet als futurs educadors i educadores conèixer de primera mà un dels possibles àmbits d’actuació professional.