COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

L’alumnat del CFGS d’Educació Infantil visita l’aula hospitalària de l’Arnau de Vilanova

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dins dels mòduls “Autonomia i salut” i “Didàctica”, l’alumnat coneix el funcionament i la dinàmica que ofereix aquest servei.

Les aules hospitalàries són unitats educatives situades dins de l’hospital, amb l’objectiu d’atendre l’educació dels nens i les nenes internats per un període de temps més o menys llarg. Els grans eixos d’aquesta atenció són:

Psicològics. Per afavorir la integració de l’infant a l’entorn hospitalari i fer-li entendre i assumir la seva pròpia realitat.

Pedagògics. Per compensar, des del punt de vista de l’aprenentatge, la falta d’assistència a l’escola.

D’animació. Per fer-li més agradable la seva presència en el medi hospitalari.

L’animació hospitalària consisteix en un conjunt d’activitats i serveis de caràcter lúdic destinats a l’infant hospitalitzat per millorar la seva estança, propiciar una millor adaptació al context hospitalari i aconseguir que les experiències quotidianes de l’infant siguin el més similars possible a les que gaudiria en el seu entorn natural.

El ventall d’activitats que s’hi poden realitzar és molt ample tot i que algunes de les més habituals son les següents: Tallers o activitats de plàstica , jocs cooperatius, activitats musicals o de dramatització, conta contes, jocs de màgia, celebracions de festes populars i/o tradicionals …

Ha estat una experiència molt positiva i enriquidora que permet als futurs educadors i educadores conèixer de primera mà un dels possibles àmbits d’actuació professional.

 

PER LLEGIR MÉS...