LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Lleure educatiu en temps de xarxes socials

El sociòleg Salvador Cardús, el passat 16 de febrer ens va ajudar a reflexionar sobre el que suposa per als infants i joves viure en temps de xarxes socials.

D’una manera positiva ens va dir que amb l’arribada de les diverses plataformes, serveis, xarxes, ens cal aprendre a no quedar “agafats” per aquestes propostes sinó “domesticar-les”. Prenent l’exemple del Petit Princep de St. Exupery on apareix l’episodi de la guineu, hem de saber posar-les al seu lloc.

Això ens haurà de portar a una racionalització del temps d’ús. Els adults hem de vetllar per tal que els horaris de son dels infants i joves siguin les adequades a les seves necessitats i per tant que no quedin “enganxats” al mòbil per la nit.

A l’aula i al lleure s’ha de gestionar bé i aprendre a usar correctament aquestes eines. Usar de 7 a 8 hores recursos digitals pot ser similar al que en generacions anteriors es podia dedicar a la TV. Però no ens podem quedar en una constatació, hem de veure el temps que estimem com idoni i el que suposa per a la vida d’infants i joves, per a les seves relacions familiars i socials, per al seu desenvolupament equilibrat.

Les “xarxes socials” entren a formar par de la nostra vida, però som nosaltres qui decidim en quin moment i com. L’educació en el lleure, sovint espai lliure de mòbils ens possibilita una altra manera de descobrir els companys, la implicació social i el compromís per un altre món possible.

 

PER LLEGIR MÉS...