COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

Sent l'ECO
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

El filòsof i pedagog Gregorio Luri “defensa” els drets dels fills

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

“Sabem que som lliures quan coneixem quin és el nostre deure”

“Tot fill té dret a avorrir-se, a saber que no es pot tenir tot allò que es vol, al silenci…”. Aquests i molts altres van ser els drets dels fills que Gregorio Luri, filòsof i pedagog navarrès que viu a Catalunya des de fa més de 30 anys, defensà el passat divendres dia 19, al llarg de la conferència  “L’educació del segle XXI”, que pronuncià al Col·legi com a prèvia de la Jornada de Portes Obertes.

Luri, que és autor entre d’altres d’importants assaigs com ara Mejor educados, L’escola contra el món, Matar a Sócrates o El valor del esfuezo, s’adreçà a un auditori format per mares, pares, alumnes, professorat i amics de l’escola, amb un to força amè i directe per reivindicar els Simpson com a model de família,” això és el dret a ser pares i mares amb imperfeccions”.

Entre molts temes tractats al llarg de gairebé dues hores de xerrada, el filòsof navarrès confessà la importància que tingué per a ell la lectura de la novel·la El camino, de Delibes, i explicà la seva idea d’adolescència dilatada fins als 40anys. Luri reivindicà la permanència de la memòria, de la consideració del llenguatge i de les paraules, de l’atenció i de la moral, i dels valors cristians de la persona entre d’altres.

Finalment, i entre moltes proclames que adreçà al públic, interpel·là l’auditori amb “ser disciplinat és molt més important que ser intel·ligent”.

WP_20160219_20_38_38_ProUn moment de la signatura del Llibre d’Honor del Col·legi Episcopal

PER LLEGIR MÉS...