LogoE

Col·legi Episcopal de Lleida

COMPARTIM L'ACCIÓ EDUCATIVA DE LES FAMÍLIES

El filòsof i pedagog Gregorio Luri “defensa” els drets dels fills

“Sabem que som lliures quan coneixem quin és el nostre deure”

“Tot fill té dret a avorrir-se, a saber que no es pot tenir tot allò que es vol, al silenci…”. Aquests i molts altres van ser els drets dels fills que Gregorio Luri, filòsof i pedagog navarrès que viu a Catalunya des de fa més de 30 anys, defensà el passat divendres dia 19, al llarg de la conferència  “L’educació del segle XXI”, que pronuncià al Col·legi com a prèvia de la Jornada de Portes Obertes.

Luri, que és autor entre d’altres d’importants assaigs com ara Mejor educados, L’escola contra el món, Matar a Sócrates o El valor del esfuezo, s’adreçà a un auditori format per mares, pares, alumnes, professorat i amics de l’escola, amb un to força amè i directe per reivindicar els Simpson com a model de família,” això és el dret a ser pares i mares amb imperfeccions”.

Entre molts temes tractats al llarg de gairebé dues hores de xerrada, el filòsof navarrès confessà la importància que tingué per a ell la lectura de la novel·la El camino, de Delibes, i explicà la seva idea d’adolescència dilatada fins als 40anys. Luri reivindicà la permanència de la memòria, de la consideració del llenguatge i de les paraules, de l’atenció i de la moral, i dels valors cristians de la persona entre d’altres.

Finalment, i entre moltes proclames que adreçà al públic, interpel·là l’auditori amb “ser disciplinat és molt més important que ser intel·ligent”.

WP_20160219_20_38_38_ProUn moment de la signatura del Llibre d’Honor del Col·legi Episcopal

PER LLEGIR MÉS...